Ασφάλεια - Finalmail
Ασφάλεια

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητα σας, προστατεύουμε τα δεδομένα σας! Διαβάστε πώς.

SSL
Όλο το site λειτουργεί σε ασφαλές περιβάλλον SSL: όλες οι πληροφορίες μεταξύ της συσκευής του χρήστη και του server ανταλλάσσονται κρυπτογραφημένες και δεν μπορούν να υποκλαπούν.

Κρυπτογράφηση
Όλα τα κείμενα στα final mails καθώς επίσης και όλα ανεξαιρέτως τα αρχεία που ανεβάζει ο χρήστης, κρυπτογραφούνται αυτόματα (και αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα) με τη μέγιστη ασφάλεια, με χρήση αλγορίθμων που βασίζονται στη μέθοδο κρυπτογράφησης Advanced Encryption Standard (AES) 256. Η συγκεκριμένη μέθοδος δημιουργήθηκε το 2001 από το U.S. National Institute of Standards and Technology (NIST) και υιοθετήθηκε ως το κατάλληλο για χρήση από την αμερικανική κυβέρνηση σε όλα τα έγγραφα ασφαλείας από το 2002.

Χρήση κωδικού
Η κρυπτογράφηση πραγματοποιείται με τη χρήση ενός μοναδικού κωδικού 16 ψηφίων. Μόνο με τη χρήση αυτού του κωδικού είναι εφικτή η αποκρυπτογράφηση των final mails και αρχείων. Το Finalmail δημιουργεί τυχαία και δίνει αυτόν τον κωδικό στον χρήστη, χωρίς να τον αποθηκεύει πουθενά, ούτε καν προσωρινά. Κάθε φορά που ο χρήστης επιθυμεί να δει ή επεξεργαστεί κάποιο final mail ή αρχείο που ανέβασε, είναι απαραίτητο να πληκτρολογήσει τον κωδικό. Χωρίς αυτόν τον κωδικό η αποκρυπτογράφηση είναι αδύνατη. Ο χρήστης μπορεί αν επιθυμεί να επιλέξει "αποθήκευση κωδικού στη συσκευή του" για να μην χρειάζεται να τον πληκτρολογεί κάθε φορά. Η λειτουργία αυτή δεν θα πρέπει να επιλέγεται από τον χρήστη αν αυτός συνδέεται στο Finalmail από συσκευή που χρησιμοποιούν και άλλοι άνθρωποι. Αν ο κωδικός χαθεί, δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα αποκρυπτογράφησης-επαναφοράς των final mails και των επισυναπτόμενων σε αυτά αρχείων και η μόνη λύση είναι η διαγραφή τους και η δημιουργία τους ξανά, με νέο κωδικό.

Πώς θα αποκρυπτογραφηθεί ένα final mail για να σταλεί στον παραλήπτη του;
To Finalmail δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να το αποκρυπτογραφήσει, καθώς δεν γνωρίζει τον κωδικό. Η απάντηση είναι "οι έμπιστες επαφές". Ο κωδικός τη στιγμή της δημιουργίας του αποστέλλεται και στον χρήστη αλλά και στις έμπιστες επαφές του για να τον φυλάξουν. Αν κάποια στιγμή ζητήσουν την αποστολή των final mails του χρήστη, θα απαιτηθεί να τον πληκτρολογήσουν. Η γνωστοποίηση του κωδικού σε μια έμπιστη επαφή είναι απόλυτα ασφαλής καθώς αυτή δεν έχει καμία απολύτως πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο μήνυμα. Συνοψίζοντας: Το Finalmail έχει πρόσβαση μόνο στο κρυπτογραφημένο μήνυμα. Οι έμπιστες επαφές έχουν μόνο τον κωδικό. Ο χρήστης έχει και τα δύο και ως εκ τούτου μόνο αυτός μπορεί να διαβάσει τα final mails.

Έχετε ερωτήσεις; Επικοινωνήστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.

Πίσω