F.A.Q. - Finalmail
Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις
Γενικά

Σε όλους! Ολοι έχουμε σκέψεις, πληροφορίες, αρχεία που θα θέλαμε να στείλουμε σε ανθρώπους, αν γνωρίζαμε ότι θα μας συμβεί κάτι.
Δεν χρειάζεται καμία ειδική γνώση. Είναι πανεύκολο, ακριβώς όπως δημιουργείς τώρα τα e-mails σου.

Έμπιστες επαφές

Είναι κοντινοί σου άνθρωποι, συγγενείς ή πολύ στενοί φίλοι, που επιλέγεις ως αποκλειστικούς ανθρώπους που μπορούν να ζητήσουν την αποστολή των final mails σου. Δηλώνεις την e-mail διεύθυνση τους και εμείς τους στέλνουμε e-mail για να αποδεκτούν το αίτημα σου. Για να ξεκινήσει η αποστολή θα πρέπει όλες οι έμπιστες επαφές να το ζητήσουν, μέσω ειδικής φόρμας. Απαιτούνται τουλάχιστον 2 και μπορείς να προσθέσεις μέχρι 5. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να αντικαταστήσεις μια έμπιστη επαφή.
Όχι. Κανένας απολύτως δεν έχει πρόσβαση στα final mails σου και τα αρχεία που ανεβάζεις, εκτός από σένα. Ο ρόλος των έμπιστων επαφών είναι μόνο να ζητήσουν την αποστολή τους.
Μια φορά το χρόνο τόσο εσύ όσο και οι έμπιστες επαφές σου λαμβάνετε ένα mail από το Finalmail, υπενθυμίζοντας τις λειτουργίες. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να επεξεργαστείς και αντικαταστήσεις τις έμπιστες επαφές σου.

Final Mails

Έως 5 αν επιλέξεις τη συνδρομή 5 ετών ή έως 50 αν επιλέξεις την συνδρομή εφ’ όρου ζωής.
Μια φορά το χρόνο λαμβάνεις ένα mail από το Finalmail, υπενθυμίζοντας τις λειτουργίες. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να επεξεργαστείς τα final mails σου.
Εξ ορισμού ένα final mail θα αποσταλεί 30 ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας και εφόσον δεν την ακυρώσεις. Έτσι θα αποσταλεί την 31η μέρα. Μπορείς όμως να επιλέξεις συγκεκριμένη ημέρα και μήνα και τότε το final mail θα αποσταλεί σε αυτή την ημερομηνία, του τρέχοντος έτους. Αν για παράδειγμα, έχεις επιλέξει να σταλεί στις 25 Δεκεμβρίου και η διαδικασία αποστολής γίνει την 1η Μαρτίου του 2040, το final mail θα αποσταλεί στις 25 Δεκεμβρίου 2040.
Word, Excel, Powerpoint, ZIP, RAR, PDF, φωτογραφίες GIF, JPG, PNG και video MP4, AVI, MOV, 3GP.
Tο Social Final Mail είναι ένα final mail όπως και τα υπόλοιπα, με τη διαφορά ότι δεν ορίζεις εσύ τον παραλήπτη. Οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί από μόνος του και να το παραλάβει όταν αυτό σταλεί. Αυτοί οι εγγεγραμμένοι ονομάζομαι final followers. Μέσα στη πλατφόρμα του Finalmail θα βρεις το δικό μοναδικό link στο οποίο οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν. Μοιράσου το στα social media σου και κάλεσε τους φίλους σου να γίνουν, αν το επιθυμούν, final followers σου. Πόσοι και ποιοι πιστεύεις θα εγγραφούν;

Ασφάλεια

Όλα τα κείμενα στα final mails καθώς επίσης και όλα ανεξαιρέτως τα αρχεία που ανεβάζεις, κρυπτογραφούνται αυτόματα (και αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα) με τη μέγιστη ασφάλεια, με χρήση αλγορίθμων που βασίζονται στη μέθοδο κρυπτογράφησης Advanced Encryption Standard (AES) 256. Η συγκεκριμένη μέθοδος δημιουργήθηκε το 2001 από το U.S. National Institute of Standards and Technology (NIST) και υιοθετήθηκε ως το κατάλληλο για χρήση από την αμερικανική κυβέρνηση σε όλα τα έγγραφα ασφαλείας από το 2002. Για την κρυπτογράφηση χρησιμοποιείται 16-ψηφιος τυχαίος μοναδικός κωδικός που διαθέτει κάθε εγγεγραμμένος χρήστης.
Η κρυπτογράφηση πραγματοποιείται με τη χρήση ενός μοναδικού κωδικού 16 ψηφίων. Μόνο με τη χρήση αυτού του κωδικού είναι εφικτή η αποκρυπτογράφηση των final mails και αρχείων. Το Finalmail δημιουργεί τυχαία και δίνει αυτόν τον κωδικό στον χρήστη, χωρίς να τον αποθηκεύει πουθενά, ούτε καν προσωρινά. Κάθε φορά που επιθυμείς να δεις ή επεξεργαστείς κάποιο final mail ή αρχείο που ανέβασες, είναι απαραίτητο να πληκτρολογήσεις τον κωδικό. Χωρίς αυτόν τον κωδικό η αποκρυπτογράφηση είναι αδύνατη. Για λόγους διευκόλυνσης μπορείς να επιλέξεις "αποθήκευση κωδικού στη συσκευή σου" για να μην χρειάζεται να τον πληκτρολογείς κάθε φορά.
Ο κωδικός αποστέλλεται στο e-mail σου τη στιγμή της δημιουργίας του. Μπορείς να κρατήσεις το mail αυτό ή να τον σημειώσεις offline (να τον γράψεις σε χαρτί) και να διαγράψεις το e-mail. Μπορείς επίσης να επιλέξεις την επιλογή "αποθήκευση κωδικού στη συσκευή σου" για να μην χρειάζεται να τον πληκτρολογείς κάθε φορά. Η λειτουργία αυτή δεν θα πρέπει να επιλέγεται αν συνδέεσαι στο Finalmail από συσκευή που χρησιμοποιούν και άλλοι άνθρωποι.
Αν ο κωδικός χαθεί, δεν υπάρχει κανένας τρόπος ανάκτησής του. Και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα αποκρυπτογράφησης-επαναφοράς και των final mails και των επισυναπτόμενων σε αυτά αρχείων. Σε αυτήν την περίπτωση η μόνη λύση είναι να διαγράψεις τα final mails και τα αρχεία που ανέβασες και να τα δημιουργήσεις ξανά, ώστε να δημιουργηθεί νέος κωδικός και να σου σταλεί εκ νέου.
Ξεκάθαρα όχι. To Finalmail δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να το αποκρυπτογραφήσει, καθώς δεν γνωρίζει τον κωδικό. Ο κωδικός δεν αποθηκεύεται στον server ποτέ και πουθενά από το Finalmail, ούτε καν προσωρινά.
To Finalmail δεν έχει την παραμικρή δυνατότητα να το αποκρυπτογραφήσει, καθώς δεν γνωρίζει τον κωδικό. Η αποκρυπτογράφηση γίνεται με τη βοήθεια των έμπιστων επαφών. Ο κωδικός τη στιγμή της δημιουργίας του αποστέλλεται και σε σένα αλλά και στις έμπιστες επαφές σου για να τον φυλάξουν. Αν κάποια στιγμή ζητήσουν την αποστολή των final mails σου, θα απαιτηθεί να τον πληκτρολογήσουν.
Απόλυτα. Η γνωστοποίηση του κωδικού σε μια έμπιστη επαφή είναι 100% ασφαλής καθώς η επαφή δεν έχει καμία απολύτως πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο μήνυμα. Το Finalmail έχει πρόσβαση μόνο στο κρυπτογραφημένο μήνυμα. Οι έμπιστες επαφές έχουν μόνο τον κωδικό. Εσύ έχεις και τα δύο και ως εκ τούτου μόνο εσύ μπορείς να διαβάσεις τα final mails.

Αποστολή των final mails

Μέσω σχετικού link μια επιβεβαιωμένη έμπιστη επαφή σου μπορεί να ζητήσει να σταλούν τα final mails σου. Θα ακολουθήσει επιβεβαίωση με e-mail που θα αποσταλεί στην έμπιστη επαφή. Αν όλες οι έμπιστες επαφές σου ζητήσουν το ίδιο, την αποστολή δηλαδή των final mails σου, τότε ξεκινάει άμεσα μια περίοδος 30 ημερών, κατά την οποία θα σου στέλνουμε καθημερινή ειδοποίηση, με e-mail και SMS. Στην ειδοποίηση σε ενημερώνουμε σχετικά και σε καλούμε αν επιθυμείς να ακυρώσεις την αποστολή των final mails σου. Σκοπός μας είναι να δούμε αν όντως σου συνέβη κάτι. Αν δεν απαντήσεις ποτέ και δεν ακυρώσεις εντός των 30 αυτών ημερών, τότε τα final mails σου θα αποσταλούν την 31η μέρα. Αν έχεις επιλέξει προγραμματισμένη αποστολή σε συγκεκριμένη ημέρα και μήνα τότε αυτά θα σταλούν σε αυτή την ημερομηνία του τρέχοντος έτους της αποστολής.
Είναι προαιρετικό και μπορείς να το επιλέξεις στη σελίδα δημιουργίας ενός final mail. Σε καμία περίπτωση δεν θα διαβάσουν τo final mail σου. Απλα θα λάβουν ένα e-mail που θα τους ενημερώνει για το Finalmail και πως μόλις δημιούργησες ένα final mail γι αυτούς.
Αν ολοκληρωθεί η διαδικασία αποστολής των final mails, ο παραλήπτης που όρισες λαμβάνει από το Finalmail ένα e-mail που τον ενημερώνει αναλυτικά για την υπηρεσία. Κατόπιν, τον καλεί να διαβάσει τους Όρους και να συμφωνήσει αν θέλει να διαβάσει το final mail. Ο παραλήπτης μπορεί να επιλέξει να μην το διαβάσει, αν δεν το επιθυμεί. Αν επιλέξει να το διαβάσει, τότε άμεσα του αποστέλλεται το final mail που ετοίμασες για αυτόν. Ο χρήστης βλέπει επίσης ημερομηνία δημιουργίας ή τελευταίας ανανέωσης του final mail που του έστειλες.
Αν τα final mail σου αποσταλούν επιτυχώς, ο λογαριασμός σου τίθεται σε κατάσταση suspended και κλείνει οριστικά μετά από 6 μήνες. Το κλείσιμο του λογαριασμού συνεπάγεται και την οριστική και μη αναστρέψιμη διαγραφή όλων των πληροφοριών, final mails σου και τυχόν αρχείων που ανέβασες.

Λογαριασμός

Ναι μπορείς ανά πάσα στιγμή, να διαγράψεις οριστικά και μη αναστρέψιμα όλα τα δεδομένα σου, μέσα από τη σελίδα του Προφίλ σου.
Είναι μια προσφορά για την έναρξη λειτουργίας του Finalmail και ισοδυναμεί με συνδρομή 50 ετών. Η προσφορά ισχύει για λίγο μόνο διάστημα και μπορεί να σταματήσει ανά πάσα στιγμή, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Κοστίζει μόνο 19.99€ εφ’ άπαξ πληρωμή. Καμία άλλη χρέωση δεν θα πραγματοποιηθεί.
Όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσω της συνεργαζόμενης πλατφόρμας Braintree by Paypal, παγκόσμιου ηγέτη σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Δεν συλλέγουμε ούτε αποθηκεύουμε κανένα απολύτως στοιχείο της κάρτας σου. Τα στοιχεία αυτά αποστέλλονται απευθείας στην Braintree, το Finalmail δεν παρεμβαίνει στη συναλλαγή.
Το Finalmail συλλέγει μόνο την e-mail διεύθυνση του χρήστη. Χρησιμοποιεί επίσης operational και advertising cookies, αποκλειστικά για λόγους συλλογής στατιστικών στοιχείων και διαφημιστικών λειτουργιών. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να επιλέξουν την πλήρη διαγραφή του λογαριασμού τους και αυτό συνεπάγεται την ολοκληρωτική, αμετάκλητη και μη αναστρέψιψη διαγραφή όλων των πληροφοριών τους.

Έχεις ακόμα απορίες; Παρακαλούμε επικοινώνησε μαζί μας και θα σου απαντήσουμε εντός 24 ωρών.

Πίσω Κάνε εγγραφή τώρα